MAK NIEBIESKI ZIARNO 300g
Opis
Mak niebieski po zmieleniu ma różnorodne zastosowanie w kuchni :
-
nie tylko jako składnik makowca
ale także innych słodkich dań.
Może być dodatkiem do różnorakich wytrawnych potraw.
Dobrym przykładem takiego wykorzystania ziarenek maku
-
jest kuchnia azjatycka.
Możemy w niej znaleźć wiele przepisów,
gdzie mak pojawia się w daniach:
-
mięsnych, w sosach czy jako element sałatek.
Ale w naszej kuchni polskiej wygrywa
tradycyjny makowiec na święta Bożego Narodzenia
-
czy też tradycyjna potrawa wigilijna „kutia”.
Wiele osób używa maku jako „posypka”
-
do domowych wypieków chleba czy bułek.
Wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 2170kJ / 526kcal
-
Tłuszcz:43g
-
- kwasy tłuszczowe nasycone: 5,5g
-
Węglowodany:4,2g
-
- w tym
-
- cukry: 3,2g
-
Błonnik: 21g
-
Białko 20g
-
Sól: 0,02g
Waga netto:300G
Kraj pochodzenia: Czechy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.