MAK NIEBIESKI ZIARNO 1KG
Opis
Mak niebieski po zmieleniu ma różnorodne zastosowanie w kuchni :
-
nie tylko jako składnik makowca
ale także innych słodkich dań.
Może być dodatkiem do różnorakich wytrawnych potraw.
Dobrym przykładem takiego wykorzystania ziarenek maku
-
jest kuchnia azjatycka.
Możemy w niej znaleźć wiele przepisów,
gdzie mak pojawia się w daniach:
-
mięsnych, w sosach czy jako element sałatek.
Ale w naszej kuchni polskiej wygrywa
tradycyjny makowiec na święta Bożego Narodzenia
-
czy też tradycyjna potrawa wigilijna „kutia”.
Wiele osób używa maku jako „posypka”
-
do domowych wypieków chleba czy bułek.
Waga netto:1kg
Kraj pochodzenia: Czechy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.