MAK NIEBIESKI ZIARNO 1KG
Opis
Mak niebieski po zmieleniu ma różnorodne zastosowanie w kuchni nie tylko jako składnik makowca i ciast, ale również dodatek do dań wytrawnych, zwłaszcza w kuchni azjatyckiej.
Dobrym przykładem takiego wykorzystania maku jest kuchnia azjatycka. Możemy w niej znaleźć wiele przepisów gdzie mak pojawia się w daniach mięsnych, w sosach czy jako element sałatek.
Ale w naszej kuchni polskiej wygrywa tradycyjny makowiec na święta Bożego Narodzenia, czy też tradycyjna potrawa wigilijna „kutia”.
Wiele osób używa maku jako „posypka” do domowych wypieków chleba czy bułek.
Masa netto: 1kg
Kraj pochodzenia: Czechy
Dystrybutor: Wibial
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów, które zawierają gluten. Produkt może zawierać alergeny typu: gluten, orzechy, sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.