KOMOSA CZERWONA QUINOA 1KG

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 17,90 zł 17.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Komosa bała jest znana jak lebioda.

Z Komosy białe w okresie wiosenny ma zastosowanie

w przepisach na wiosenne sałatki.

Można również z niej przygotować nadzienie

  • do naleśników i pierogów.

    Jest dodatkiem do potraw ziemniaczanych i z mięsa.


Wartości odżywcze na 100g

  • wartość energetyczna: 378kcal

  • tłuszcz: 6,67g

  • -w tym

  • kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g

  • węglowodany: 66,07g

  • - w tym

  • cukry: 4,44g

  • błonnik: 11,1g

  • białko: 13,33g

  • sól: 0,00g


Zastosowanie:

Przed ugotowaniem komosy dokładnie wypłakuj ziarna komosy.

Nieoczyszczona quinoa pokryta jest saponiną, czyli substancją, która nadaje goryczki.

Aby się jej pozbyć, ziarna umieść na sitku o drobnych oczkach i przelewaj zimną wodą,

od czasu do czasu dokładnie mieszając.

Komosę gotujemy w proporcjach – 1:1,5 lub 1:2

Czyli 1 szklanka nasion (quinoa) na 1,5 lub 2 szklanki wody

(wodę można zastąpić mlekiem lub wywarem warzywnym/mięsnym).

Im mniej wody, tym większa sypkość komosy po ugotowaniu.


Masa netto: 1kg

Kraj pochodzenia: Peru


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.

Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,

sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium