RYŻ CZERWONY 1KG
Opis
Ryż czerwony mam ciemnoczerwoną barwę
-
a zarazem długie cienkie ziarna.
Jest lekkostrawny dlatego też warto
-
wprowadzić ryż czerwony do naszej diety.
-
Zawiera więcej błonnika oraz wartości odżywczych
niż ryże odmiany białej.
Ryż czerwony ma charakterystyczny, delikatny orzechowy aromat
-
dzięki czemu urozmaica swoim smakiem posiłków.
Jest na tyle uniwersalny, że można go jeść
-
na zimno i na ciepło, zarówno na słodko, jak i potrawach wytrawnych.
Doskonale się odnajduje w potrawach:
-
warzywnych , mięsnych i rybnych
Można go dodawać do dań obiadowych sałatek czy tez zapiekanek.
Wartość Energetyczna: 1402KJ/335cal
-
tłuszcz: 2,4g
-
-w tym
-
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g
-
węglowodany: 72,4g
-
- w tym
-
cukier: 0,7g
-
błonnik: 0,0g
-
białko: 9,5g
-
sól: 0,01g
Stadniki: Ryż czerwony 100%
Sposób przygotowania ryżu:
-
Należy zostawać proporcje (2:1) oraz czas gotowania
(około 35-40 minut).
Aby skrócić proces, najlepiej wcześniej, przez 2-3 godziny, namaczać ziarna.
Moczenie również sprawia, że składniki staja się łatwiej przyswajalne przez organizm.
Ryż wrzucamy do zimnej wody w proporcjach 2/1,
-
Gdy woda jest wrząca ryż gotujemy przez około 35-40 minut.
Po ugotowaniu ryżu zostawiamy pod przykryciem na 5 minut.
Po przygotowaniu powinien być sypki, miękki oraz aromatyczny.
Waga: 1kg
Kraj Pochodzenia: Tajlandia
Dystrybutor: Wibial
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.