RYŻ BASMATI 1KG

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,40 zł 14.40
ilość szt.

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni
Producent: -
Kod produktu: RYZBAS1
Pin It

1px Opis

Ryż basmati to aromatyczna odmiana ryżu długoziarnistego, pochodząca z regionów Indii i Pakistanu, gdzie jest uważany za królewski rodzaj ryżu.  Charakteryzuje się delikatnym, orzechowym smakiem, lekką konsystencją i charakterystycznym aromatem, co czyni go ulubieńcem w kuchniach azjatyckich i międzynarodowych.

Podczas gotowania, jego ziarna stają się długie i sypkie i nabierają lekkiej i puszystej konsystencji. 

Doskonale komponuje się z potrawami wytrawnymi i słodkimi.

Ryż basmati posiada wiele wartości odżywczych, przez co jest bardzo zdrowy. Zawiera błonnik oraz wiele witamin potrzebnych dla naszego organizmu.

Wartość energetyczna: 1527KJ/367cal

  • tłuszcz: 0,7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g)

  • węglowodany: 80g

  • - w tym

  • cukier: 0,1g

  • błonnik: 1,3

  • białko: 7,2g

    sól: 0,01g

  • Składniki: Ryż Basmati 100%

Sposób przygotowania ryżu: Przed gotowaniem należny ryż moczyć przez ok.30 minut.Po wymoczeniu płuczemy go zimną wodą, do momentu aż będzie czysta. Gdy ryż jest już oczyszczony, można go zacząć gotować.

Ryż wrzucamy do zimnej wody w proporcjach 1:1,5 (1 miarka ryżu na 1,5 miarki wody).  Gdy woda jest wrząca ryż gotujemy przez około 10 minut. Po ugotowaniu ryżu basmati zostawiamy pod przykryciem na 5 minut. Po przygotowaniu powinien być sypki, miękki oraz aromatyczny.

Masa: 1kg

Kraj Pochodzenia: Pakistan

Dystrybutor: Wibial

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zakład prowadzi konfekcje produktów, które zawierają gluten. Produkt może zawierać alergeny typu: gluten, orzechy, sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.

1px Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium