PEKLOSÓL 1KG

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 3,63 zł 3.63
ilość szt.

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni
Pin It

1px Opis

W skład soli peklowej wchodzi zazwyczaj sól warzona (sól kuchenna) i azotyny lub azotany, zazwyczaj sodu i potasu. Peklosól pozwala na odprowadzenie z mięsa nadmiaru wody. 

Dodatkowo sól przenika do wnętrza mięsa zatrzymując proces namnażania się bakterii.

Z tego powodu bardzo ważne jest, aby peklowaniu poddawać mięso świeże!

Mięso jest odpowiednio przygotowywane, a następnie moczone w solance. 

Jako że sól peklowa nie nadaje się do spożycia, po peklowaniu należy mięso odsączyć, pozostawiając do odcieknięcia z nadmiar solanki.

UWAGA:

Sól jest substancją higroskopijną: towar należy chronić przed zawilgoceniem i zmoczeniem.

 

Nazwa chemiczna: Sodu Chlorek

Nazwa Handlowa: Chlorek sodu – Azotynowa sól peklująca, Azotynowa sól peklująca.

Synonimy: Sól peklująca, peklosól.

Wzór chemiczny: NACI

Masa netto: 1kg

Kraj pochodzenia: Polska

Dystrybutor: Wibial

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zakład prowadzi konfekcje produktów, które zawierają gluten. Produkt może zawierać alergeny typu: gluten, orzechy,  orzechy ziemne, sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.

1px Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

1px Produkty powiązane

1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium