PEKLOSÓL 1KG

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 2,90 zł 2.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

W skład soli peklowej wchodzi zazwyczaj sól warzona,

  • czyli kuchenna, i azotyny lub azotany, zazwyczaj sodu i potasu.

Przez zastosowanie peklosoli, odprowadzany jest z mięsa  nadmiar wody.

Dodatkowo sól przenika do wnętrza mięsa

  • zatrzymując namnażanie bakterii.

Z tego powodu bardzo ważne jest

  • aby peklowaniu poddawać mięso świeże,

Mięso jest odpowiednio przygotowane,

  • a potem przez wyznaczony czas moczone w solance.

Jako że sól peklowa nie nadaje się do spożycia,

  • po peklowaniu należy mięso odsączyć,

pozostawiając do odcieknięcia z nadmiar solanki.

 

UWAGA:

Sól jest substancją higroskopijną;

towar należy chronić

przed zawilgoceniem i zmoczeniem.

 

Nazwa chemiczna: Sodu Chlorek

Nazwa Handlowa: Chlorek sodu – Azotynowa sól

peklująca, Azotynowa sól peklująca.

Synonimy: Sól peklująca, peklosól.

Wzór chemiczny: NACI

 

Wag netto: 1kg

Kraj pochodzenia: Polska

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.

Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,

orzechy ziemne, sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium