MIGDAŁ PŁATEK 500G
Opis
Migdał płatek jest wytwarzany ze znanych nam
orzechów migdałowych nazywanych również migdałami kalifornijskimi.
Po wcześniejszej obróbce termicznej zblanszowania jest
następnie cięty w „plastry” zwanymi płatkami.
Migdał płatek odnalazł zastosowanie w cukiernictwie,
-
jest składnikiem wielu dekoracji ciast czy też deserów.
Świetnie współgra z mieszankami śniadaniowych:
-
musli
-
płatki
-
czy też mieszanka z granola i żurawiną.
Wartości odżywcze na 100g
-
wartość energetyczna: 2458KJ/ 587kcal
-
tłuszcz: 49g
-
-w tym
-
kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7g
-
węglowodany: 9,5g
-
- w tym
-
cukry: 3,9g
-
błonnik: 12g
-
białko: 21g
-
sól: < 0,01g
Waga netto: 500G
Kraj pochodzenia: USA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.