MĄKA Z TAPIOKI SKROBIA Z MANIOKU 1KG
Opis
Mąka z tapioki nazywana również skrobią z manioku,
-
która powstaje przez starkowanie a następnie wysuszenie bulwy manioku.
Gdzie słodka bulwa jest źródłem węglowodanów.
Mąka z tapioki wskazana jest dla osób będących na diecie
-
oraz dla osób z wrażliwym układem pokarmowy.
Z powodu braku smaku i zapachu mąkę można
zastosować do wielu potraw:
-
do zagęszczania sosów i zup,
-
naleśników, omletów, galaretek, budyniów czy musów
– głównie przez swoje właściwości zagęszczające.
-
Wartości odżywcze na 100g
wartość energetyczna: 1465KJ/350kcal
tłuszcz: 0,1g
-w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
węglowodany:86,5g
-w tym
cukry: 0,0g
błonnik: 0,2g
białko: 0,5g
sól: 0,01g
Składniki: 100% skrobia z tapioki
Masa netto: 1kg
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Dystrybutor: Wibial
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.