MĄKA Z CIECIERZYCY 1KG
Opis
Mąka z ciecierzycy powstaje poprzez zmielenie
-
ziaren ciecierzycy zwanej również jako cieciorką.
Jest źródłem białka roślinnego często traktowana
-
jako zamiennik białka zwierzęcego.
Mąka z ciecierzycy zawiera niski indeks glikemiczny.
Jest podstawą kuchni azjatyckiej, a także kuchni bezglutenowej.
Wykorzystywana jest jako baza:
-
pieczywa orientalnego któremu towarzyszy mięso „ koftom”
-
indyjskiego ciasta naleśnikowego „ pokory”
w który jest panierem do warzyw oraz owoców morza.
Przygotujesz z jej udziałem:
-
lekkie ciasta
-
pasztety, kotlety
świetnie sprawdzi się jako:
-
panier oraz zagęstnik do sosów, zup oraz gulaszy.
Składniki : mielona cieciorka 100%
Waga netto:1kg
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.