MĄKA Z CIECIERZYCY 1KG
Opis
Mąka z ciecierzycy powstaje poprzez zmielenie ziaren ciecierzycy, zwanej również cieciorką.
Jest źródłem białka roślinnego i często traktowana jest jako zamiennik białka zwierzęcego, stąd polecana osobom preferującym kuchnię wegańską i wegetariańską.
Mąka z ciecierzycy może być używana jako zamiennik mąki pszennej m.in. jako zagęstnik do zup i sosów, lub np. składnik ciasta naleśnikowego do socca.
Wartości odżywcze na 100g
-
wartość energetyczna: 1347KJ/322kcal
-
tłuszcz: 6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,69g)
-
węglowodany: 44,5g
-
cukry: 10,6g
-
białko: 21,8g
-
sól: 0,05g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów, które zawierają gluten.
Produkt może zawierać alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.