MĄKA RYŻOWA 500g
Opis
Mąka ryżowa znalazła zastosowanie w kuchni azjatyckie.
Wykonujemy z niej
-
makrony, placki ryżowe, chleb oraz wypieki słodkie
Mąka jest często zamiennikiem
-
mąki pszennej dla osób uczulonych na gluten.
Mąka ryżowa jest wykorzystywana do:
-
zagęszczenia sosów zup, pieczenia ciast i ciasteczek.
-
placków, naleśników i racuchów
-
ze względu na brak glutenu w mące, ciast
-
z wykorzystaniem mąki ryżowej są mniej puszyste i kruche
(dlatego warto dodać więcej jaj lub chociaż by banana)
Jest zamiennikiem panieru pszennego do
-
panierowania w szczególności delikatnych mięs i ryb.
-
Wartości odżywcze na 100g
-
wartość energetyczna: 1463 KJ/345kcal
-
tłuszcz: 1g
-
-w tym
-
kwasy tłuszczowe nasycone:0,0g
-
węglowodany:76g
-
błonnik:1,0g
-
białko:7,4g
-
sól:0,0g
Waga netto:1kg
Kraj pochodzenia: Holandia
Dystrybutor: Wibial
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.