MĄKA ORKISZOWA CIEMNA 1kg TYP 1850
Opis
Przez przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy
orkisz powstaje mąka orkiszowa ciemna.
Mąka orkiszowa ciemna zwana razową dobrze miesza się z innymi mąkami,
-
wpływając na lekkość wypieków.
Idealnie nadaje się do produkcji ciemnego chleba orkiszowego
o specyficznym orzechowym aromacie.
Chleb ten jest dłużej świeży oraz nie kruszy się w trakcie krojenia.
Oprócz tego może być używana do zagęszczania
pasztetów warzywnych i strączkowych
oraz do wyrobu makaronu razowego.
-
Wartości odżywcze na 100g
-
wartość energetyczna: 1527 KJ/332kcal
-
tłuszcz: 2,1g
-
-w tym
-
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
-
węglowodany: 64g
-
- w tym
-
cukier: 1,7g
-
błonnik: 9g
-
białko: 13g
sól: <0,01g
Masa netto: 1kg
Kraj pochodzenia: Polska
Dystrybutor: Wibial
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.