MĄKA MIGDAŁOWA 500g
Opis
Mąkę migdałową otrzymuje się po zmieleniu migdałów kalifornijskich. Mąka zawiera wiele cennych składników, w tym nienasycone kwasy tłuszczowe, i jednocześnie niską zawartość węglowodanów. Nie zawiera glutenu.
Ceniona jest w diecie KETO oraz w diecie osób uczulonych na gluten.
Mąka z migdałów o lekko kremowym kolorze, jest słodka w smaku i idealnie pasuje do wypieków ciast, ciasteczek i muffinków. Mąką Migdałową śmiało można zastąpić mąkę pszenną (w stosunku 1:1).
Wartości odżywcze na 100g:
wartość energetyczna: 2706 KJ/653kcal
tłuszcz: 52,52g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,95g)
węglowodany:18,67g (w tym cukry: 4,63g)
błonnik: 9,9g
białko: 21,4g
sól: 0,05g
Masa netto: 500g
Kraj pochodzenia: USA
Przechowywać w suchy i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierać alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.