MAK BIAŁY ZIARNO 500G
Opis
Mak biały ma delikatny słodkawy smak, a po zmieleniu ma różnorodne zastosowanie w kuchni, nie tylko jako składnik makowca, czy tez tradycyjnych rogali św. Marcina, ale także innych słodkich dań.
Może być dodatkiem do różnorakich wytrawnych potraw.
Dobrym przykładem takiego wykorzystania ziarenek maku jest kuchnia azjatycka. Możemy w niej znaleźć wiele przepisów gdzie mak pojawia się w daniach mięsnych, w sosach czy jako element sałatek.
Ale w naszej kuchni polskiej wygrywa tradycyjny makowiec na święta Bożego Narodzenia, czy też coraz częściej wypiekane rogale Św. Marcina.
Składniki: Mak biały ziarno 100%
Masa netto: 500g
Kraj Pochodzenia : Republika Czeska
Dystrybutor: Wibial
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zakład prowadzi konfekcje produktów, które zawierają gluten. Produkt może zawierać alergeny typu: gluten, orzechy, sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.