MAK BIAŁY ZIARNO 500G
Opis
Mak biały ma delikatny słodkawy smak
-
po zmieleniu ma różnorodne zastosowanie w kuchni :
nie tylko jako składnik makowca,
-
czy tez tradycyjnych rogali św. Marcina
ale także innych słodkich dań.
Może być dodatkiem do różnorakich wytrawnych potraw.
Dobrym przykładem takiego wykorzystania ziarenek maku
jest kuchnia azjatycka.
Możemy w niej znaleźć wiele przepisów,
gdzie mak pojawia się w daniach:
mięsnych, w sosach czy jako element sałatek.
Ale w naszej kuchni polskiej wygrywa
tradycyjny makowiec na święta Bożego Narodzenia
czy też również rogale coraz częściej
wypiekane w Polsce jako Rogale Św. Marcina.
Wartości odżywcze na 100g
-
wartość energetyczna: 2164KJ/517kcal
-
tłuszcz: 42,9g
-
-w tym
-
kwasy tłuszczowe nasycone: 5,5g
-
węglowodany: 24,7g
-
- w tym
-
cukry: 1,4g
-
błonnik: 020,5g
-
białko: 20,1g
-
sól: 0,015g
Składniki: Mak biały
Masa netto: 500G
Kraj pochodzenia: Czechy
Dystrybutor: Wibial
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.