KASZA JAGLANA 1KG
Opis
Kasza jaglana jest otrzymywana z prosa , jest lekkostrawna, nie zawiera w sobie glutenu i jest niezastąpiona w diecie bezglutenowej.
Idealnie sprawdza się jako pożywne śniadanie czy deser.
Jest również świetnym zamiennikiem makaronu, ziemniaków czy ryżu, w zbilansowanej i urozmaiconej diecie.
Wartość Energetyczna: 1598KJ/367cal
-
tłuszcz: 2,9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g)
-
węglowodany: 72,1g (w tym cukier: 0,4g)
-
błonnik: 0,0g
-
białko: 10,0g
sól: 0,01g
Składniki: Kasza jaglana
Sposób przyrządzania:
Przykładowa proporcja:
• 1 szklanka kaszy jaglanej na 2,5 szklanki wody
• 1 łyżka stołowa oleju na 100 g kaszy jaglanej
1. W garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli i oleju – zachowując proporcje co do ilości wody i kaszy.
2. Na sicie opłucz ziarna kaszy pod zimną bieżącą wodą (ok 3 min) – w ten sposób pozbywamy się jej goryczy.
3. Po dokładnym przepłukaniu kaszy, przelej jej ziarenka wrzącą wodą.
4. Do wody gotującej się w garnku przesyp przygotowaną kaszę jaglaną, wymieszaj ją delikatnie,
przykryj pokrywką i pozostaw na bardzo małym ogniu do czasu, gdy wsiąknie w nią cała woda (ok 15 min)
Ważne: aby uniknąć papki z kaszy jaglanej, nie mieszaj jej w trakcie gotowania.
5. Po wchłonięciu przez kaszę całej wody, wyłącz ogień i pozostaw kaszę jaglaną pod przykryciem na ok. 10 minut.
Waga: 1kg
Kraj Pochodzenia: Polska
Dystrybutor: Wibial
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierać alergeny typu: gluten, orzechy,
<span style="font-family: