
Napar z imbiru nie tylko nas rozgrzeje ale pomoże przy zwalczaniu dolegliwości jakimi są mdłości.
Imbir i jego olejki (gingerol i szoagol) są doskonałym środkiem przeciwwymiotnym. Dlatego stosowany jest jako lek na chorobę lokomocyjną.
Osób, które borykają się z tym problemem po winne pić napar z imbirem lub spożywać imbir kandyzowany w postaci płatka czy też kostki jak zdrową przekąskę wciągu dnia.
Napar pomoże ukoić dolegliwości – zwłaszcza kobiety w ciąży po winne wprowadzić imbir do sowiej codziennej diety.
Imbir jest popularnym środkiem na poranne mdłości, którymi borykają się przyszłe mamy.
Napar z imbirem w ciąży to idealny sposób na jesienno i zimowe chłody.
Dieta ciężarnej powinna być wzbogacona witaminy, a picie naparu z imbirem wspomoże odporność przyszłej mamy.
Dlatego zalecane jest dla mam picie takiego naparu!
Napar z imbiru:
- imbir kandyzowany kostka -płatek (ilości zależności od smaku i gustu)
- 1-1,5 litra wody, dla zabicia ostrości imbiru można dodać:
- miód, cytryna, pomarańcza, cynamon,kardamon.