MALTITOL 1KG

inulina .png
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 15,14 zł 15.14
ilość szt.

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni
Pin It

1px Opis

Maltitol to substancja, która jest powszechnie wykorzystywana jako słodzik. Jej smak jest zbliżony do cukru, a poziom słodkości znacznie przewyższa inne słodziki, w tym erytrytol i ksylitol. Maltitol znajdziesz również w naszej ofercie. U nas jest on dostępny w opakowaniach mieszczących 1 kg gotowego produktu.

Stosowanie maltitolu w diecie - dlaczego warto?

Cechą charakterystyczną maltitolu jest to, że w trakcie obróbki cieplnej ulega on całkowitemu rozpuszczeniu. Jednak w przeciwieństwie do tradycyjnego cukru meltitol nie ulega brązowieniu, czyli karmelizacji. Pod względem smakowym meltitol jest pełnoprawnym substytutem tradycyjnego cukru. 

Słodzik charakteryzuje się też dość niskim indeksem glikemicznym. Oznacza to, że jego spożycie nie przekłada się tak wysoki poziom cukru we krwi, co stosowanie tradycyjnego, białego cukru. Tym samym maltitol nie wywołuje tak szybko próchnicy, zawiera mniej kalorii i jednocześnie pozwala zminimalizować ryzyko wystąpienia cukrzycy. 

Maltitol - co to jest? Jaki skład ma ta substancja?

O tym, jak korzystny dla zdrowia jest maltitol, świadczy m.in. jego wartość odżywcza, w tym wartość energetyczna, która wynosi 995kJ/237kcal. Warto również dodać, że słodzik należący do grupy polioli i posiadający niższy indeks glikemiczny, wyróżnia się również:

  • zerową zawartością tłuszczu,
  • zerową zawartością białka,
  • zerową zawartością kwasów tłuszczowych.

Każde 100 g produktu zawiera 100 g węglowodanów, przy czym nie są to cukry proste, których słodzik po prostu nie zawiera. Kaloryczność maltitolu wynosi 2,4 kcal / 1 g.

Uwaga! W przeciwieństwie do zwykłego cukru, meltitol może być bezpiecznie stosowany w produktach spożywczych. Zaleca się jednak, aby nie spożywać jej w nadmiarze, gdyż może to doprowadzić do wystąpienia biegunki. 

Substancja słodząca maltitol - zdrowszy substytut cukru

Maltitol jako zamiennik cukru, może być stosowany nie tylko przez osoby dbające o linię, ale także diabetyków. Słodzik nadaje się do przygotowywania wypieków, deserów, ciast ciasteczek, sosów i dip-ów.

Dodatkowe informacje

Dystrybutor: Wibial

Masa netto: 1kg

Kraj pochodzenia: Chiny

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.

Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy ziemne,

W ofercie mamy również wiele przypraw oraz produkty spożywcze, które można wykorzystać w kuchni do przygotowywania różnych potraw. Zachęcamy do szczegółowego zapoznania się z naszym asortymentem 

sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.

1px Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium