SÓL HIMALAJSKA GRUBA 1KG
Opis
Sól himalajska najczęściej znajduje zastosowanie w kuchni.
Można stosować ją jak zwykłą sól.
Jest bardziej intensywna niż zwykła sól ,
-
nadaje potrawom bardziej słony smak.
Sól himalajska swoją różową barwę
-
zawdzięcza zawartości tlenku żelaza.
Wartości odżywcze na 100g
-
wartość energetyczna: 0/ 0kcal
-
tłuszcz: 0g
-
w tym
-
kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
-
węglowodany:0g
-
cukry: 0g
-
błonnik: 0g
-
białko: 0g
-
sól: 0,0g
Dzięki swoim właściwościom ma również
- zastosowanie w kosmetyce.
Wag netto: 1kg
Kraj pochodzenia: Pakistan
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
orzechy ziemne, sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.