PSZENICA ŁUSKANA PĘCZAK 500G
Opis
Pszenica łuskana świąteczna kutia oraz dodatek do potraw.
Wiele osób używa pszenicę łuskaną, jako pęczak do dań:
-
mięsnych, zapiekanek warzywnych
oraz do zup i fit sałatek.
Ale nie możemy zapomnieć o świątecznej potrawie jaką jest KUTIA.
Gości ona, co roku na naszych świątecznych rodzinnych spotkaniach na Boże Narodzenie.
Jak przygotować idealna KUTIE:
podstawą jest nasza pszenica, pozostałe dodatki to kwestia gustu smakowego każdego z nas:
Naszą propozycją do potrawy jest dodanie:
-
miodu
-
maku niebieskiego czy też białego SPICE TRRE
oraz bakali :
-
rodzynki, morele czy też orzechy : laskowy, nerkowiec oraz migdały kalifornijskie.
Te wszystkie dodatki to wyłącznie smaki i gust każdego z nas,
na pewno wiemy że zakupione w naszym sklepie.
Cały proces przyrządzenia pszenicy
-
Po wypłukaniu pszenicy należy zalać ją na noc wrzątkiem.
-
Rano odcedzić, przepłukać, zalać ponownie wodą
-
gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż będzie miękka.
Proporcja wody jest 3:1, czynności dolewania wody
powtórzyć względem potrzeby do uzyskania miękkiej pszenicy.
Składniki: pszenica pęczak łuskany 100%
Waga netto:
Kraj pochodzenia: Polska
Dystrybutor: Wibial
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.