MIGDAŁY KALIFORNIJSKIE 500G
Opis
Migdały kalifornijskie zawierają w sobie dużą ilość błonnika pokarmowego, jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasy omega-6, są wartościowym źródłem mikro i makroelementów, dlatego warto wprowadzić je do swojej codziennej diety.
Migdały możemy spożywać w całości jako zdrową ,przekąskę lub w postaci pokruszonej - jako składnik wielu potraw jak dodatek do deserów, miksów śniadaniowych, sałatek czy też do zdrowych domowych ciasteczek i batonów.
Wiele osób mieli orzechy migdałowe, aby uzyskać domową mąkę migdałową (pamiętajmy oczywiście o wcześniejszym ich zblanszowaniu).Domowym sposobem zblanszowania jest ich upieczenie w piekarniku w temperaturze 200C, przez 5 min. po ostudzeniu należy ściągnąć z nich otoczkę.
Wartości odżywcze na 100g:
wartość energetyczna: 2458 KJ/ 587kcal
tłuszcz: 49g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7g
węglowodany: 9,5g
cukry: 3,9g
błonnik: 12g
białko: 21g
sól: <0,01g
Waga netto: 500g
Kraj pochodzenia: USA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów, które zawierają gluten.
Produkt może zawierać alergeny typu: gluten, orzechy,
orzechy ziemne, sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.