MĄKA MIGDAŁOWA 1KG
Opis
Mąkę migdałową otrzymuje się po zmieleniu migdałów
-
potocznie nazywanych migdałami kalifornijskimi.
Mąka zawiera wiele cennych składników
-
w tym nienasycone kwasy tłuszczowe, a przy tym nie
wiele węglowodanów.
Dlatego też doceniają ją,
-
osoby które stosują dietę KETO,
-
lub o niskiej zawartość węglowodanów.
Mąka migdałowa nie zawiera glutenu,
-
wiec mogą ją stosować osoby które maja alergię na gluten.
Mąka jest słodka o lekko kremowym kolorze,
dlatego idealnie pasuje do:
-
wypieków ciasteczek zwanych „makaroniki”.
-
ciast czy ciasteczek, muffinek.
Mąką Migdałową śmiało można zastąpić mąkę pszenną (w stosunku 1:1).
Wartości odżywcze na 100g
-
wartość energetyczna: 2706 KJ/653kcal
-
tłuszcz: 52,52g
-
-w tym
-
kwasy tłuszczowe nasycone: 3,95g
-
węglowodany:18,67g
-
-w tym
-
cukry: 4,63g
-
błonnik: 9,9g
-
białko: 21,4g
-
sól: 0,05g
Masa netto: 1kg
Kraj pochodzenia: USA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.