JELITA WIEPRZOWE DOMOWE SOLONE 10MB
Opis
Jelita wieprzowe solone sprawdzą się idealnie w produkcji domowych wyrobów.
Wykorzystamy je do kiełbas wędzonych, gotowanych, pieczonych, a nawet dojrzewających.
W opakowaniu typu "doypak" jest 10mb jelit wieprzowych solonych w postaci odcinków.
Sposób przygotowania jelit:
Jelita należy namoczyć w letniej wodzie minimum 30min przed ich wykorzystaniem wyrobów.
Sposób przechowywania jelit:
Jelita po otwarciu należy przechowywać w temperaturze 0-10 °C. Niewykorzystane odcinki jelit, należy ponownie zasolić i przechowywać w lodówce nie dłużej, niż data przydatności na etykiecie produktu na opakowaniu.
Opakowanie : 10Mb
Kraj Pochodzenia: Francja
Dystrybutor: Wibial
Sklep Spice Tree
Zakład konfekcjonowania:
WIBIAL- Ś. Oleksza i spółka, sp.j.
ul. Przemysłowa 7, 16-010 Wasilków
WNI: PL 20021102 WE
Zakład produkcyjny PL22051202WE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten. Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy, sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.