AMARANTUS POPING EKSPANDOWANY 500G
Opis
Aamarantus ekspandowny zwany popingiem jako szarłat wyrosły,
zawiera w sobie wysokie źródła białka oraz minerałów.
Jest również niskokaloryczny także wspomaga w odchudzaniu.
Amarantus dodamy do:
sosów, jogurtów, płatków śniadaniowych czy deserów.
Osoby będące na specjalistycznych dietach używają amarantusa jako zamiennika do potraw.
Weganie robią z niego vega kotlety, pasztety.
Amarantus ekspandowany to wyrób poddany obróbce cieplnej,
-
a konkretnie – prażeniu.
Nasz przykład na świetną przekąskę
Tosty francuskie na słodko
Składniki:
1łyżka amarantusa ekspandowanego,
pół szklanki mleka roślinnego,
pół banana,
listki mięty,
łyżka płatków zbożowych,
jajko,
kilka kromek chleba tostowego.
Sposób przygotowania:
-
Wlej mleko do miski. Dodaj jajko. Całość dokładnie wymieszaj.
-
Dodaj amarantus ekspandowany i płatki zbożowe.
-
Rozgnieć widelcem banan i dodaj go do mieszanki.
-
Porwij listki mięty i również je dodaj do całości.
-
Namocz kromki w mieszance i usmaż z obu stron, nie dodając tłuszczu.
-
Dodatkowo możesz wykorzystać foremki do ciasta i uformować kromki w ciekawe kształty.
Składniki: 100% amarantus poping ekspandowny
Kraj Pochodzenia: Polska
masa netto:500g
Dystrybutor: Wibial
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.