AGAR AGAR 1KG
Opis
Agar to naturalna substancja żelująca bez smaku.
Substancję wykorzystujemy w kuchni
-
jako środek nie tylko żelujący ale też stabilizując.
Nie powstaje z wieprzowiny tylko z roślinny
i dlatego jest wykorzystywana w kuchni
-
przez osoby będące na diecie w wegan lub wegetariańskiej.
Agar zastosujemy do:
-
ciast, galaretek domowych
-
dżemów, kremów do ciast,
-
do domowej produkcji majonezu.
Sposób użycia:
-
Agar w ilości około 1 łyżeczki (5ml) na 500 ml płynu dodajemy do ciepłego wywaru:
-
( soku, owoców, mleka, bulionu lub innego płynu).
-
Następnie zagotowujemy i odstawiamy.
-
Łączymy z pozostałymi składnikami potrawy, przedtworów.
-
Odstawiamy do ostudzenia.
Masa netto:1kg
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zakład prowadzi konfekcje produktów które zawierają gluten.
Produkt może zawierć alergeny typu: gluten, orzechy,
sezam, seler, soja, dwutlenek siarki, gorczyca.