Cena
-
od
do
Akcesoria do przygotowywania wędlin i dodatki kuchenne do mięsa
SIATKA WĘDLINIARSKA BIG-NET 150/9/8
SIATKA BIG-NET 150/9/8 to siatka wędliniarska
Zastosowanie ma w produkcji wędlin wędzonych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
SIATKA WĘDLINIARSKA Q-NET 125 Z GUMĄ 50MB
Q-net 125 z gumy to siatka wędliniarska
Zastosowanie ma w produkcji wędlin wędzonych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
JELITA WIEPRZOWE SOLONE 10MB
W opakowaniu typu doypak jest 10mb
jelit wieprzowych solonych postaci odcinków.
Sprawdzą się idealnie w produkcji domowych wyrobów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
JELITA WIEPRZOWE SOLONE 90M KAL.26-28
W opakowaniu typu doypak jest 10mb
jelit wieprzowych solonych postaci odcinków.
Sprawdzą się idealnie w produkcji domowych wyrobów.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
JELITA WIEPRZOWE SOLONE 90M KAL.28-30
W opakowaniu typu doypak jest 10mb
jelit wieprzowych solonych postaci odcinków.
Sprawdzą się idealnie w produkcji domowych wyrobów.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
NÓŻ RZEŹNICZY NR.2 POLKARS
Nóż rzeźniczy przeznaczony do rozbioru mięsa.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
NÓŻ TRYBOWNK PRIME-LINE NR.13 DICK
Nóż rzeźniczy przeznaczony do rozbioru mięsa.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
PEKLOSÓL 1KG
W skład soli peklowej wchodzi zazwyczaj sól warzona,
-
czyli kuchenna, i azotyny lub azotany, zazwyczaj sodu i potasu.
Przez zastosowanie peklosoli, odprowadzany jest z mięsa nadmiar wody.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
PRZĘDZA BIAŁA BAWEŁNIANA 100g
Przędza inaczej nazywana sznurkiem lub nićmi do wędzenia.
Ma zastosowanie w produkcji wędlin
- wędzonych pieczonych czy tez gotowanych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Przygotowywanie własnych wędlin w domu to zarówno pasja, jak i sposób na zdrowsze oraz smaczniejsze przysmaki. Aby jednak cały proces przebiegał sprawnie, niezbędne są odpowiednie akcesoria do przygotowywania wędlin oraz dodatki do mięsa, które ułatwią pracę i pozwolą uzyskać oczekiwany efekt.
Co mamy w ofercie?
Własnoręczny wyrób wędlin wymaga zakupu kilku niezbędnych akcesoriów. W ofercie mamy wszystko, co potrzebne:
- sól himalajską gruboziarnistą,
- noże,
- jelita,
- siatki do formowania szynek i baleronów,
- przędzę — nazywaną również sznurkiem czy nitką wędliniarską,
Jednym z pierwszych aspektów, na które trzeba zwrócić uwagę, przygotowując się do produkcji wędlin, są jelita. To właśnie w nich umieszczane jest mięso, które następnie zostaje poddane wędzeniu czy parzeniu. Na rynku dostępne są zarówno jelita naturalne, jak i syntetyczne. Sprzedawane przez na jelita naturalne pochodzą z trzewi zwierząt (głównie wieprzowych lub wołowych), a ich zaletą jest doskonały smak oraz wyjątkowo delikatna struktura. Przed użyciem należy je dokładnie wymoczyć i oczyścić, a po napełnieniu mięsem – zasznurować.